Privacybeleid

Home|Privacybeleid

Stichting Dadelpalm

Jouw privacy is voor ons heel belangrijk. Daarom vind je hieronder onze privacyverklaring. Daarin lees je welke persoonsgegevens we vragen, waarvoor we deze gebruiken en hoe we ze beveiligen. Ook zie je wat je rechten zijn, wie toegang heeft tot je data en hoe lang we je gegevens bewaren.

Wie is verantwoordelijk voor jouw persoonsgegevens?

Stichting Dadelpalm
Marconistraat 9B
3029AE Rotterdam
info@stichtingdadelpalm.nl

Waarom mogen wij jouw persoonsgegevens gebruiken?

De huidige wetgeving verplicht ons om jou te vertellen op welke gronden wij jouw gegevens mogen gebruiken. Dat kan om verschillende redenen zijn:

  • Jouw eigen toestemming. Wil je dat niet langer, dan is het altijd mogelijk om deze toestemming in te trekken.
  • Op basis van een overeenkomst. Als je bijvoorbeeld donateur wordt dan volgt er een overeenkomst tussen ons. Of als een bedrijf bepaalde diensten of goederen aan ons levert dan leggen wij dat op papier vast.
  • Gerechtvaardigd belang. Dat wil zeggen dat wij jouw persoonsgegevens nodig hebben om ons dagelijkse werk (beter) te kunnen doen.
  • Een wettelijke verplichting. Wij staan niet boven de wet en dus doen wij wat ons gevraagd wordt door juridische instanties en/of de overheid.
  • Algemeen belang. Als je bijvoorbeeld deelneemt aan onze projecten dan kunnen jouw persoonsgegevens noodzakelijk zijn voor een bepaald onderzoek.

Welke persoonsgegevens bewaren wij van jou?

Dit zijn de verschillende gegevens die wij mogelijk bewaren:

  • Voor- en achternaam
  • Woonadres
  • Postcode
  • Telefoonnummer
  • Factuuradres
  • E-mailadres
  • Nationaliteit
  • Betalings- en creditkaartinformatie
  • Kamer van Koophandel-gegevens
  • BTW-gegevens
  • Betaal- en bestelgeschiedenis
  • Donatiebedrag
  • Contactformulier op onze website dat je ingevuld hebt
  • Technische informatie en gegevens over je bezoek aan onze website, zoals je IP-adres, klik- en surfgedrag

Hoe verzamelen we informatie over jou?

Dit gaat op verschillende manieren zoals:

  • Wanneer we direct contact met jou hebben, bijvoorbeeld omdat je een donateur wordt, je inschrijft voor onze nieuwsbrief of jij per mail of telefonisch contact met ons zoekt.
  • Wanneer je onze website of social media platformen bezoekt.

Waarvoor gebruiken wij jouw persoonsgegevens?

Wij gebruiken jouw persoonsgegevens altijd met een bepaald doel. Een paar voorbeelden:

  1. Om jouw eventuele vragen te beantwoorden en/of klachten te kunnen afhandelen. Zowel online als offline.
  2. Om jouw donaties te verwerken en beheren.
  3. Om jou te informeren over ons werk door het sturen van bijvoorbeeld nieuwsbrieven.
  4. Om jouw en onze veiligheid te waarborgen.
  5. Om aan de wet te voldoen.
  6. Om jouw belangen te beschermen.
  7. Om ervoor te zorgen dat onze website (technisch) optimaal voor jou te gebruiken is.
  8. Om ervoor te zorgen dat je met ons in contact kunt komen, bijvoorbeeld via social media.
  9. Om te kijken of wij jou als partner of leverancier kunnen accepteren.
  10. Om een overeenkomst met jou als bedrijf of leverancier af te kunnen sluiten.
  11. Om onze projecten en ondersteunende technologie te ontwikkelen en te verbeteren.

Hoe lang bewaren we jouw persoonsgegevens?

We vinden het heel belangrijk om te zeggen dat we jouw gegevens nooit langer gebruiken en bewaren dan nodig is. Zolang er een bepaalde vorm van verbintenis, overeenkomst of samenwerking tussen ons is, maken we sowieso gebruik van jouw gegevens. Op het moment dat dit afloopt, bewaren we je gegevens soms nog een tijdje. Hoe lang die periode is? Dat kan variëren van zeven dagen tot maximaal tien jaar. Daarna verwijderen of anonimiseren we alle data die we van je hebben.

Hoe dat in de praktijk werkt, leggen we je graag uit aan de hand van wat voorbeelden:

  • Heb je contact opgenomen via het contactformulier op onze website? Dan verwijderen wij het contactformulier na één maand. Hebben we jouw gegevens toch langer nodig om een vraag en/of klacht goed af te handelen, dan bewaren we jouw gegevens zolang als nodig is plus één maand.
  • Ben je donateur van Stichting Dadelpalm? Dan bewaren wij jouw gegevens zolang je donateur bent. Ben je niet langer donateur dan bewaren wij deze maximaal tien jaar na het stoppen van jouw steun. Zo kunnen we je wel op de hoogte houden van ons werk.
  • Ben je een potentiele donateur van Stichting Dadelpalm? Als we jou niet binnen 18 maanden als donateur kunnen verwelkomen, dan verwijderen we al jouw gegevens , behalve je naam. Dan word je daarna niet meer door ons benaderd.
  • Om aan bepaalde wettelijke verplichtingen te kunnen voldoen, houden wij in sommige gevallen jouw gegevens nog zeven jaar in ons beheer.
  • Neem je contact op met ons via social media? Dan bewaren wij jouw gegevens maximaal tien jaar.
  • Als je een zakenpartner bent van Stichting Dadelpalm en de overeenkomst loopt af, dan bewaren wij jouw gegevens daarna nog zeven jaar.

Cookies

Stichting Dadelpalm verzamelt ook informatie door het gebruik van cookies. Als je daar meer informatie over wilt, neem dan een kijkje in ons Cookiebeleid.

Hoe beveiligen wij jouw persoonsgegevens?

Veiligheid gaat boven alles. Dat geldt ook voor jouw persoonsgegevens. We slaan jouw gegevens daarom op in beveiligde databases. We zijn continu bezig met maatregelen om ervoor te zorgen dat jouw gegevens ook veilig blijven. Dat kunnen bijvoorbeeld technische of fysieke maatregelen zijn. Maar ook maken wij voortdurend onze collega’s bewust van het belang van het beveiligen van jouw gegevens.

Uiteraard doen wij er alles aan om te voorkomen dat er inbreuken op gegevensbescherming plaatsvinden. In een uitzonderlijk geval van een datalek melden wij deze zo snel als mogelijk bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Heb je nog vragen?

Neem dan contact met ons op via info@stichtingdadelpalm.nl